Izbrane zgodbe

Uvodnik: Upihnili smo drugo svečko

Avtorica uvodnika: Mirela Smajić
IzBrano z Mirelo
Objavljeno na navdihni.me
Rubrika: Vodi.me

Na današnji dan smo včasih praznovali Dan mladosti, a danes praznujemo dve čudoviti leti ustvarjalnega projekta Navdihni.me. V njem beremo zgodbe ljudi, ki izstopajo iz ustaljenih tirnic vsakdanjega življenja in nas izzivajo, da si tudi sami drznemo narediti spremembo zase. Raziskovati čudež življenja je prelepa pot do svobode in najlepše darilo, ki si ga lahko podarimo.

V navdihujočih zgodbah spoznavamo priložnosti za lasten skok v neznano. Kdaj smo nazadnje preverili svoje prioritete? Iz slednjih lahko razberemo, kako intimni smo s seboj. Kako pomembni smo si? Ali namenjamo dovolj pozornosti in ljubezni svojemu telesu? Ali smo poskrbeli za svoj notranji mir? Ali živimo uravnoteženo in v stiku s sabo?

Pomladni čas doživlja svoj vrhunec in narava nas nežno vabi, da opazimo in doživimo razkošne barve, dišave in zvoke, ki jih ustvarja skladno z letnimi časi, naravnimi cikli. Življenje je zares čudež. In čudežni smo tudi mi, saj smo del življenjskega kroga.

V naravi ni stresa, skrbi ali drugih neprijetnih občutkov, ki jih poraja strah. V stiku z naravo se tudi mi uravnovešamo in ustvarjamo mir v sebi; globoka sprostitev, ki jo občutimo, pa prebudi spečega umetnika v nas, ki si želi biti izražen. To je njegovo poslanstvo in vizija. V naravi se lahko slišimo in najdemo vir moči, ki nas bo pognal, da uresničimo lastne sanje.

Bodimo čim več časa v stanju navdihnjenosti ter zanosa in ustvarjalnost se bo sprostila ter nas popeljala onkraj znanega. Naj še naprej nastajajo navdihujoče zgodbe ljudi za ljudi, ki s pogumom stopajo po svoji enkratni poti.

Vsebino lahko preberete tukaj.