Izbrane zgodbe

SPREMEMBA NIKAKOR NI LE, KAR SE VAM ZDI

Tudi če sprejmete, da so vse spremembe spremembe na bolje, običajno ne razumete, zakaj so nove okoliščine, razmere ali pogoji boljši … Ne razumete narave izboljšanja. Morda zato, ker izboljšanje ni nujno povezano z zunanjimi pogoji, temveč z notranjimi. Sprememba se je pojavila zaradi nečesa, česar ne vidite. To je povzročilo spremembo. Ko to dojamete in sprejmete resnico, se bo vaše vsakdanje življenje spremenilo.

Neale Donald Walsch v knjigi Ko se vse spremeni, spremeni vse, pojasni, zakaj življenje ni to, kar mislimo, da je. Obstaja vzrok, zakaj se stvari dogajajo tako, kot se. Nismo žrtev tega vzroka, temveč smo ravno mi povod. To idejo bomo težko sprejeli, če ne bomo jasno razumeli svoje resnične identitete; kdo smo v resnici in zakaj smo na Zemlji v tej tesni obliki in kaj je resnični namen življenja. Brez tega razumevanja nobeno življenje ne more imeti veliko smisla. S tem razumevanjem pa ima smisel vse. In ko razumemo smisel, nam ni več treba trpeti bolečine in tegob, ki smo jih do zdaj doživljali.

Vsaka sprememba je sprememba na bolje. Sprememba se pojavi, ker tako želimo sami.

Um takšno stališče zavrača, toda duša kriči do neba. Ker duša ve, česar um ne more dojeti. Ker um deluje s podatki iz preteklosti, duša pa biva v tem trenutku. In ta trenutek je vse, kar je. Drugega trenutka ni, čeprav smo ustvarili iluzijo, da je. To iluzijo smo ustvarili z razlogom. Da bi lahko spremenili svoje dojemanje, zakaj se spremembe zgodijo, bomo morali spremeniti svoje dojemanje tega, kdo smo, kje smo, zakaj smo tam, kjer smo, in kaj poskušamo tam izpolniti.

Moč opazovalca

Spremeniti moramo način, kako doživljamo spremembe, če se želimo dobro počutiti v svoji bliskovito se spreminjajoči prihodnosti. To nam lahko uspe, če bomo celovito živeli svoje življenje. Naša duhovna vibracija, razumevanje in izkušnje niso nič manj pomembni pri tuzemskem izrazu življenja kot naša umska vibracija, razumevanje in izkušnje; da duhovni in mentalni vidik nista ločena, temveč delujeta skupaj kot celovito bitje – to, kar smo.

Več o razumevanju sprememb po N. D. Walschu na povezavi: https://novice.svet24.si/clanek/astro/63a0ab2d54b9d/sprememba-nikakor-ni-le-kar-se-vam-zdi

Več o knjigi Ko se vse spremeni, spremeni vse na povezavi založbe Gnostica: https://www.gnostica.si/zbirke/ko-se-vse-spremeni-spremeni-vse

Komentirajte