Izbrane zgodbe

O ZDRAVJU JE TOKRAT SPREGOVORIL ON OSEBNO – BOG

Kako misli vplivajo na naše zdravje?

V življenju se ne zgodi prav nič, kar ni bilo prej v mislih. Misli kot magneti k tebi privlečejo posledice.
Misli niso vedno očitne in s tem vzročne, kot na primer: »Zbolel bom za hudo boleznijo.« Misel je lahko (in običajno tudi je) mnogo bolj diskretna od tega. (»Nisem vreden tega, da živim.« – »Moje življenje je vedno v razsulu.« – »Zguba sem.« – »Bog me bo kaznoval.« – »Utrujen sem od življenja.«)

Misli so zelo tenkočutna, pa vendar izjemno močna oblika energije. Besede so manj rahločutne, gostejše. Dejanja so najgostejša med vsemi. Dejanje je energija v težki fizični obliki in težkem pogonu. Ko mislite, izgovorite in udejanjite negativni koncept, kot je »zguba sem«, spravite v gibanje ogromno ustvarjalne energije. Čisti čudež je, da staknete samo prehlad. To je najmanj, kar se vam lahko zgodi.

Zelo težko je preobrniti učinke negativnega mišljenja, potem ko je enkrat prevzelo fizično obliko. Ne nemogoče – ampak zelo težko. Zahteva dejanje skrajne vere. Zahteva neverjetno prepričanje o pozitivni moči vesolja, pa najsi to imenujete Bog, Boginja, Negibni gibalec, Prvinska sila, Prvi vzrok in podobno.
Vsi ste duševni gobavci. Vaš um nažirajo negativne misli. Nekatere od njih so vam vsiljene. Mnoge od njih si dejansko izmislite – pričarate – sami in jih potem gojite in vzgajate ure, dneve, tedne, mesece – celo leta … in potem se čudite, da ste bolni.

Zaskrbljenost, sovraštvo in strah skupaj z njihovimi poganjki – tesnobo, zagrenjenostjo, nepotrpežljivostjo, lakomnostjo, neprijaznostjo, obtoževanjem in obsojanjem – napadejo telo na celični ravni. Nemogoče je imeti zdravo telo v takih razmerah.

Zaskrbljenost je nesmiselna. Je potrata miselne energije. Ustvarja tudi biokemične reakcije, ki škodujejo telesu ter ustvarjajo vse od prebavnih motenj do zastoja srca in mnogo stvari vmes.

Sovraštvo je najbolj škodljivo duševno stanje. Zastruplja telo in njegovi učinki so nepopravljivi.

Strah pa je nasprotje vsega, kar ste, in zato učinkuje kot nasprotje vašega duševnega in fizičnega zdravja.

Nekatere zdravstvene težave lahko rešite, kot pravite, tako da rešite probleme v svojem mišljenju. Da, nekatere pogoje, ki ste jih že prevzeli (zadali samemu sebi), lahko ozdravite, prav tako lahko preprečite, da se razvijejo glavni novi problemi. In vse to lahko naredite samo s spremembo mišljenja.

Več v članku na povezavi SVET24: https://novice.svet24.si/clanek/astro/60643556d45b2/vsako-bolezen-ustvarimo-sami

Več o knjigi Pogovori z Bogom 1 na povezavi založbe Gnostica: https://www.gnostica.si/zbirke/pogovori-z-bogom-1-1

Komentirajte