Izjava o zasebnosti

Splošno

Pri registraciji ali nakupu kupec dovoli podjetju Izbrano z Mirelo, Mirela Smajić s.p.  zbiranje, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov.

Izbrano z Mirelo, Mirela Smajić s.p. se zavezuje, da bo osebne podatke zbirala, obdelovala in hranila skrbno ter v skladu z določili Zakona o varstvu podatkov (Ur. l. RS št. 86/2004, 94/2007). Vse podatke bomo uporabljali izključno za lastno evidenco in jih v nobenem primeru ne bomo posredovali tretji osebi.

Nameni, podlage in vrste obdelave različnih vrst osebnih podatkov

Podatki se zbirajo na podlagi osebne privolitve posameznika in za nedoločen čas oziroma, če Zakon o varovanju osebnih podatkov predvideva drugače, za čas kot ga predvideva.

Osebni podatki se zbirajo za namen nemotene izvedbe naročil oz. ponudbe, komunikacijo s kupcem, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletnih strani in storitev ter, če se kupec tako odloči, za pošiljanje obvestil, novic in ponudb (preko telefona, elektronske pošte, pisno na naslov).

V tem okviru se zbirajo naslednji podatki: IP naslov, osebno ime, naslov stalnega ali začasnega prebivališča, datum rojstva, spol, telefonska številka, naslov elektronske pošte, čas in datum registracije ter arhiv komunikacije s spletno trgovino. V kolikor bi šlo za darilni bon se zbira še ime in priimek obdarovanca ter njegov naslov.

Zasebnost uporabnikov

Podjetje Izbrano z Mirelo, Mirela Smajić s.p. spoštuje zasebnost uporabnikov spletne strani www.izbranozmirelo.si in se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke skrbno varovalo in jih brez privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih ne bo uporabilo drugače kot izključno za zgoraj navedene namene, razen v primerih, ko bi te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo in v primeru, da obstaja sum zlorabe pri poslovanju s strani uporabnika spletne strani.

Vnašanje osebnih podatkov in podatkov za plačilo poteka preko varnega spletnega obrazca, zaščitenega z enakimi ali podobnimi šifrirnimi mehanizmi, kot jih uporabljajo banke in druge zaupanja vredne institucije.

Uporabnik je tudi sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov, na način, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Uporabnikom je na voljo vpogled v podatke, ki jih hranimo o njih, preko njihovega uporabniškega računa.

Piškotki

Spletno mesto izbranozmirelo.si (in vse z njim povezane samostojne strani) pomaga prilagoditi spletno izkušnjo z uporabo piškotkov. Piškotek je besedilna datoteka, ki jo na trdi disk postavi strežnik spletnega mesta. S piškotki ni mogoče zaganjati programov ali dostavljati virusov v računalnik. Piškotki so enolično dodeljeni posamezniku, bere pa jih lahko le spletni strežnik v domeni, ki je izdala piškotek za tega posameznika. Njihova uporaba je na spletnem mestu namenjena zlasti izboljšavi vsebin in ponudbe na podlagi analize obiska in priljubljenosti posameznih strani. Če želite, lahko piškotke na svojem računalniku kadar koli onemogočite. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Če piškotke izključite, bodo nekatere možnosti spletnega mesta onemogočene.

Če na našem spletnem mestu pustite komentar, se strinjate s shranjevanjem vašega imena, e-poštnega naslova in spletnega mesta v piškotkih. Ti so namenjeni vašemu udobju, tako da vam ob ponovnem komentiranju ni treba ponovno vnašati svojih podatkov. Ti piškotki trajajo eno leto.

Prijava na e-novice in povezane sezname

Če ste se naročili na naše novice, ali ste kupili izdelek na našem spletnem mestu, boste od nas prejemali e-poštna sporočila. Pošiljali vam bomo samo e-poštna sporočila, na katera ste se prijavili ali ki se nanašajo na storitve, ki smo vam jih zagotovili.

Za pošiljanje e-poštnih sporočil uporabljamo ime in e-poštni naslov, ki ste nam ju posredovali. Naše spletno mesto beleži tudi naslov IP, ki ste ga uporabili, ko ste se prijavili na storitev, da bi preprečili zlorabo sistema.

To spletno mesto lahko pošilja e-poštna sporočila prek storitve pošiljanja MailPoet. Ta storitev nam omogoča sledenje odprtjem in klikom na naša e-poštna sporočila. Te informacije uporabljamo za izboljšanje vsebine naših glasil.

Varstvo zasebnosti in razkritje podatkov

Podjetje vaše osebne podatke brez opozorila razkrije le, če to zahteva zakonodaja ali v dobronamernem prepričanju, da je to potrebno za: (a) delovanje v skladu z zakonodajo ali pravnimi postopki; (b) ščitenje in varovanje pravic ali lastnine spletnega mesta in podjetja, ter za (c) delovanje v nujnih okoliščinah za varovanje osebne varnosti uporabnikov spletnega mesta ali javnosti.

Podjetje ne prodaja in ne daje v najem ali zakup seznamov svojih potencialnih strank oziroma strank drugim podjetjem, razen s tistimi, ki so na pogodbeni ravni vključeni v poslovni proces, denimo v plačilo, v pošiljanje e-pošte ali navadne pošte, v pomoč pri administraciji, v skrb za stranke, v urejanje dostave, v prodajo in trženje, ipd. Vsem tem drugim osebam oziroma podjetjem je prepovedano uporabljati te osebne podatke v kateri koli drug namen, ki ni zagotavljanje storitev podjetju. Vaše osebne podatke so zavezani uporabljati enako skrbno kot podjetje.

Katere pravice imate nad vašimi podatki

Če imate račun na tem spletnem mestu ali ste pustili komentar(je), lahko zahtevate, da prejmete izvoženo datoteko osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas, vključno s podatki, ki ste nam jih posredovali. Zahtevate lahko tudi izbris vseh osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. To ne vključuje podatkov, ki jih moramo hraniti za upravne, pravne ali varnostne namene.

Upravljavec in pooblaščena oseba za varstvo podatkov

Upravljavec osebnih podatkov, ki jih podjetje zbira, obdeluje in hrani, je Izbrano z Mirelo, Mirela Smajić s.p. Pooblaščena oseba za varstvo podatkov v podjetju je dipl.manag. Mirela Smajić (mirela@izbranozmirelo.si).

Veljavnost izjave o varstvu zasebnosti, vprašanja in reševanje sporov

Podjetje lahko občasno posodobi to izjavo o varstvu zasebnosti, zato vas poziva, da jo redno pregledujete in ste tako vselej na tekočem, kako so zaščiteni vaši podatki. 

Če imate kakršno koli vprašanje glede varstva zasebnosti in varovanja zaupnosti vaših podatkov, pišite na elektronski naslov info@izbranozmirelo.si odgovor boste prejeli v najkrajšem možnem času.

Če tudi potem ne boste zadovoljni s to izjavo in režimom varstva zasebnosti, vas bomo prosili, da prenehate uporabljati spletno mesto, kajti zadnje, kar bi si želeli, je, da bi bili pri nas zaradi česar koli nezadovoljni.

Izjava o varstvu zasebnosti je podvržena zakonodaji Republike Slovenije.

Morebitne spore rešuje stvarno in krajevno pristojno sodišče Republike Slovenije.

Če je kateri koli del te izjave o varstvu zasebnosti določen kot neveljaven ali neizvršljiv v skladu z veljavno zakonodajo, se šteje, do to neveljavno ali neizvršljivo določbo zamenja veljavna, izvršljiva določba, ki najbolje ustreza namenu prvotne določbe, preostanek izjave o varstvu zasebnosti pa ostane v veljavi.

Izjava o varstvu zasebnosti začne veljati 1.1.2022. 

Prijavite se na e-novice

Prebral/a sem in se strinjam z izjavo o varstvu zasebnosti ter s splošnimi pogoji poslovanja