Izbrane zgodbe

4 koraki za poglabljanje zaupanja, da smo eno z ljubeznijo Vesolja

  • Naslov: Vesolje vas podpira
    Pretvorite strah v zaupanje
  • Avtorica: Gabrielle Bernstein
  • Prevod: Janez Lavrič
  • Založba: Gnostica

Mi smo vesolje

Naša povezava z ljubeznijo je pogosto le šepet sredi glasnega kaosa v našem umu. Strah in ločenost sta vzorca, ki ju je treba prekinjati iz trenutka v trenutek. Ko se resnično odločimo, da spremenimo vzorec s prošnjo in meditacijo, se začnemo bolj opirati na ljubezen kot na strah. Ljubezen postane naša nastavitev, misli lahko preusmerimo in energija se hitro vrne k resnici.

Ne skušajmo biti popolni. Le osredotočimo se na uglasitev s frekvenco Vesolja.

Smo eno z vesoljem

Način, da spoznamo svojo resnico, je, da dopustimo glasu ljubezni, da odmeva skozi vsako misel, ki jo imamo. Tudi kadar zapademo v strah, kaj nas čaka, zaupajmo glasu ljubezni. Uglasitev z ljubeznijo Vesolja nam zniža raven stresa, obnovi celice in spremeni energijo. Kadar se zavestno povežemo z ljubeznijo prekinemo vzorec strahu in se vrnemo v našo resnično naravo.

Kadar smo usklajeni z ljubeznijo Vesolja, miru ni mogoče zmotiti. Nobena oseba, situacija ali okoliščina nam ne more vzeti miru, ko smo usklajeni z ljubeznijo. Te zamisli težko sprejmemo, ker tako globoko verjamemo v strah in ločenost.

Kadar imamo občutek, da nas kdo lahko prizadene, se zaščitimo, ne glede na ceno. Na ravni uma nas nič ne more prizadeti, ker lahko v vsakem trenutku izberemo ljubezen. Bolj ko si želimo ostati zavezani ljubezni, bolj bomo verjeli vanjo.

4 koraki za poglabljanje zaupanja, da smo eno z ljubeznijo Vesolja

Prvi korak: Prošnja za resnico.

Prošnja je pot do ljubezni. Je posrednik med našimi občutki ločenosti in našo resnico. Uporabimo jo kot nevidnega vodnika, ki nas vodi nazaj do ljubezni. Naj se vsaka beseda potopi v našo dušo. Povejmo jo naglas.

Prošnja za resnico

»Prosim energijo Vesolja, da vodi moje misli  nazaj k ljubezni. Predajam napačna dojemanja, ki jih imam v sebi. Oproščam tem mislim in vem, da sem ljubezen. Sem Vesolje.«

Po prošnji se z naslednjo meditacijo povežemo z energijo ljubezni.

Drugi korak: Meditacija za povezavo z Vesoljem.

Svoje srce lahko odpremo ljubezni preko kundalini meditacije. Ta meditacija pospeši globoko čustveno in fizično povezavo z Vesoljem. Kundalini je joga zavedanja. Ta meditacija premakne zastalo energijo in nas neposredno poveže z Vesoljem.

Položaji v meditaciji odpirajo srce, da se ponovno povežemo s svojo pravo naravo in enosti z Vesoljem.

Ta meditacija nam pomaga priklicati ljubečega duha Vesolja.

Položaj: Udobno sedimo na tleh s prekrižanimi nogami, pokončno hrbtenico in zravnanim vratom. Dvignimo in iztegnimo roke pod kotom 60 stopinj. Telo rahlo nagnimo naprej. Dlani naj bodo iztegnjene kot roke, prav tako prsti, ki so skupaj, palci sproščeni.

V srčnem centru si predstavljamo plamen. Dihamo zavestno, z dolgimi in globokimi vdihi. V tej meditaciji sedimo tri minute. Na koncu globoko vdihnemo in zadržimo dih 15 sekund.

Izdihnemo. Vdihnemo globoko. Začutimo se povezane z Vesoljem.

Ohranimo občutek 15 sekund. Izdihnemo. Vdihnemo globoko. Občutimo sladkost življenja. Zadržimo občutek 15 sekund. Izdihnemo.

Po meditaciji lezimo na hrbet in počivajmo nekaj minut. To se imenuje savasana. Vzemimo si čas, da ležimo na hrbtu z dlanmi, obrnjenimi navzgor, in dopustimo prisotnosti svetlobe in ljubezni, da teče skozi nas. Morda bomo v dlaneh začutili zbadanje, ki se sproži pri meditaciji. Naj ljubeča energija teče skozi naše telo in sprostimo se v savasani.

V teh trenutkih razbremenitve lahko na novo preuredimo živčni sistem in svojo povezavo preusmerimo k ljubezni.

Tretji korak: Resnica je naše ime.

Po nekaj minutah počitka počasi spustimo zavedanje nazaj v telo. Zakrožimo z zapestji in gležnji in se počasi usedemo. V tem položaju še naprej čutimo povezavo z Vesoljem.

Ko sedimo, globoko vdihnemo in glasno izrečemo sat nam. Zaključek vaje s to kundalini mantro nam pomaga, da se identificiramo z resnico. Sat pomeni resnico in nam ime. Mantra se prevede kot »Resnica je moje ime«. Gre preprosto za priznanje, da je veličastnost Vesolja naše pravo bistvo.

Po vaji bomo lahko čutili globljo medsebojno povezanost. Če le za bežen trenutek začutimo svobodo, smo trenutek bližje zavedanju.

V vsakem trenutku se lahko spomnimo svoje resnice s tem, da se vračamo k mantri sat nam (resnica je moje ime). Mantro sat nam ponavljamo, kadar koli nismo usklajeni z Vesoljem. Vibracija mantre sat nam dejansko manifestira resnico v našo fizično izkušnjo.

Nam je prizemljitvena vibracija, ki potrjuje, da lahko prinesemo energijo Vesolja v vsakdanje izkušanje tega sveta.

Ponesimo resnico v vsak del svojega življenja. S seboj nosimo mir, povsod, kamor gremo.

Četrti korak: Pot ponižnosti.

Da bi se na svoji duhovni poti resnično razvijali, moramo sprejeti ponižnost. Vedoč, da smo eno z Vesoljem, pomeni sprejeti, da nismo nič bolj posebni ali ločeni od drugih.

Hoja po poti skromnosti ne pomeni, da se odrečemo veličini. Dejansko pomeni, da smo sprejeli svojo resnično veličino in moč, ki leži v naši predanosti, povezanosti z ljubeznijo.

Resnično sprejemanje svoje ljubeče narave od nas zahteva, da opustimo vse zgodbe in izgovore, ki smo si jih ustvarili o sebi.

Verovanje v strah bo povzročilo, da se upiramo povezavi z ljubeznijo, in nas tako obdržalo v dojemanju, da smo ločeni od ljubezni Vesolja. Vendar sta naša sreča in mir odvisna od osvobajanja od teh predstav.

Izkušnja biti človek je del duhovnega potovanja, torej ni potrebno, da hodimo skozi življenje v pričakovanju, da bomo ves čas živeli v božanski povezavi. Stremimo k temu, da povežemo veliko trenutkov zavedanja, da se na koncu spomnimo, da smo duh ljubezni, ki ima izkušnjo človeka.

Naredimo vse, kar je treba, da se približamo zavedanju.

Komentirajte